Stadsgesprek 21 juni: Zeeburgereiland

Zeeburgereiland; de levensgrote zandbak van Amsterdam. Is coöperatieve gebiedsontwikkeling de aangewezen manier om het Zeeburgereiland te ontwikkelen?

Al sinds de jaren 90’ worden er stappen gezet om van het Zeeburgereiland een volwaardig stukje Amsterdam te maken. Uit de programmareeks Coöperatieve gebiedsontwikkeling (Stadlab Amsterdam) komt naar voren dat huidige ontwikkelingen in de economie en maatschappij vragen om een nieuwe manier van stedenbouw: coöperatieve gebiedsontwikkeling zou een oplossing kunnen zijn. Is dit ook de aangewezen manier om het Zeeburgereiland te ontwikkelen? Het denkproces naar een andere ontwikkelaanpak is net begonnen en dat brengt spanningen tussen traditionele partijen (gemeente, corporaties en ontwikkelaars) en andere partijen (bottom-up initiatiefnemers, kleinschalige ontwikkelaars, bewoners) met zich mee. De mini-docu brengt de ontwikkelingen op het Zeeburgereiland in beeld en geeft de strijd, die kenmerkend lijkt te zijn voor die ontwikkelingen, tussen willen en kunnen weer.

Pakhuis de Zwijger
Vrijdag 21 juni, 16:30 uur

http://www.dezwijger.nl

Zeeburgereiland; de levensgrote zandbak van Amsterdam. Is coöperatieve gebiedsontwikkeling de aangewezen manier om het Zeeburgereiland te ontwikkelen? Al sinds de jaren 90’ worden er stappen gezet om van het Zeeburgereiland een volwaardig stukje Amsterdam te maken. Uit de programmareeks Coöperatieve gebiedsontwikkeling (Stadlab Amsterdam) komt naar voren dat huidige ontwikkelingen in de economie en maatschappij vragen […]

Custom Fields

Afbeelding:
Running WordPress & Boot Store theme